Konec podpory Internet Exploreru nižších verzí

Martin Henych

CSO & CMO

12.1.2016 je den, kdy Microsoft přestal podporovat prohlížeče starších verzí. Staršími verzemi jsou myšleny verze nižší než 11, které pro zajímavost používá přibliženě 10 % uživatelů českého internetu. Je to dáno i tím, že někteří uživatelé stále používají Windows XP, který není s aktuální verzí komptatibilní.


Internet Explorer bude dále fungovat, nicméně se přestane aktualizovat a nebudou tedy řešeny ani bezpečnostní záplaty. Nejepším doporučením je tyto staré verze nepoužívat a přejít na alternativní prohlížeče jako je Google Chrome, Mozilla Firefox a podobně, které fungují i na již nepodporovaném Windows XP.

Pro vývojáře webů je to spíše pozitivní zpráva, protože starší verze mají svá specifika a neumožňují řadu současných technologií. Jejich podpora při tvorbě nového webu je tak složitá a tím i zbytečně nákladná.

A co vy? Jaký prohlížeč jste si oblíbili?

Zdroj: https://www.microsoft.com/en-us/WindowsForBusiness/End-of-IE-support

O autorovi

Martin Henych

CSO & CMO

Řídím obchod a marketing. Baví mě dodávat klientům funkční řešení, která jim přináší užitek.

Podobné

Článek
22. 12. 2020 Obecné

PF 2021

Stejně jako v minulých letech jsme se i letos místo rozesílání papírových PF a rozdávání dárečků rozhodli podpořit charitativní projekt. Každý rok vybíráme…
číst více
Článek
14. 5. 2013 Obecné

Proč mít kvalitní webovou prezentaci?

Znáte základní poučku marketingu, která říká, že zboží se samo neprodá? To platí od doby, kdy je nadbytek zboží i služeb a bude to platit čím dál více. Obecně…
číst více
Článek
20. 12. 2019 Obecné

PF 2020

Přejeme vše nejlepší do roku 2020 a děkujeme, že díky vám můžeme dělat radost tam, kde je jí nejvíce potřeba.
číst více